Wie komen er op ons festival?

Bij deze derde editie van Mosa Bierfestival 2022 verwelkomen we een aantal nieuwe maar ook bekende brouwers.

Wilt u meer weten over de brouwer in onderstaande lijst? U kunt dan op de naam van de brouwer klikken er komt dan een inleidende tekst naar voren van de brouwer zelf. Benieuwd hoe het bier smaakt? Boek dan snel nog je tickets via onze tickets verkoop pagina hierboven in het menu!

Puuro Brouwerij (Alleen op zaterdag)

Puur, natuurzuiver, onvervalst, ambachtelijk, zijn zomaar een paar woorden waar ze aan dachten toen ze in 2014 een naam zochten voor de nog te starten brouwerij.
Uiteindelijk is wel deze tot Puuro gedoopt.

Als hobbybrouwer is het allemaal begonnen!

Bierbrouwen in een klein brouwketeltje van 30 liter veel proeven en ontwikkelen om te komen tot de uiteindelijke bieren.
Voorbeelden hiervan zijn Weizen met frisse citroen, Quadruppel met sinasappel en koriander en tripels met jeneverbes of zoethout.
Om de bieren ook nog goed te laten combineren met gerechten werd besloten om een opleiding Zythologie in Belgie te doen dat is een goed idee gebleken
Met veel inspiratie en nieuwe kennis is op basis van de oude recepten gebrouwen in kleine gelimiteerde oplages van telkens 10 hl.

De opzet van deze brouwerij is niet om steeds meer te produceren maar om steeds nieuwe bieren te ontwikkelen met spannende en smakelijke combinaties.
LIEFHEBBERS OPGELET! Vooral gelimiteerde oplages dus!

Hoewel we de bieren zelf brouwen en bottelen zijn we toch een huurbrouwerij dit betekend: een brouwerij zonder eigen brouwketels.
Momenteel brouwen we onze bieren in de Weerter stadsbrouwerij die we voor de gelegenheid afhuren.

Herder Bier

De Herder Bier Brouwerij is in 2018 in Velden (Gemeente Venlo) opgericht. De oprichter van deze brouwerij heeft eerst 10 jaar ervaring opgedaan als hobby brouwer. In deze 10 jaar heeft de brouwer zijn visie op speciaalbier vastgelegd in vier ambachtelijk gebrouwen bieren met ieder een eigenzinnig karakter.

De locatie van de Herder Bier Brouwerij is al even eigenzinnig. Deze bevindt zich namelijk in de kelderruimte onder de woning van de brouwer. Deze kelder is professioneel verbouwd en heeft een eigen AGP. In maart 2019 is de brouw capaciteit van de Herder Bier Brouwerij vergroot naar 2 ketels van 130 liter per stuk.

De bieren van Herder Bier worden op ambachtelijke wijze bereid, met louter natuurzuivere ingrediënten. Deze ingrediënten komen bij voorkeur uit eigen streek; zo wordt er zelfs Veldens hop gekweekt voor het beste resultaat. Niets mag de kwaliteit van de brouwsels in de weg staan. Het zachte Limburgse water is een wezenlijk bestanddeel van de bieren. Door de unieke zachtheid van het water verloopt de omzetting van de uit hop afkomstige alfazuren, in (bittere) iso-alfazuren tijdens het koken beter dan bij ‘hard’ water. Dit komt de smaak van de authentieke bieren van Herder Bier alleen maar ten goede.

De bieren van Herder Bier kenmerken zich door zijn langzame gisting en luie afdronk, vandaar de naam Herder Bier. Naast het vaste assortiment van vier bieren worden er ook authentieke seizoensbieren gebrouwen, zoals lentebock, winterbier en herfstbock. Vooralsnog zijn de bieren, op basis van beschikbare voorraad, alleen rechtstreeks bij de brouwer te koop.

De brouwschuur - Brouwer (alleen op zaterdag)

De Brouwschuur de huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij

Hier is het allemaal mee begonnen, de brouwerij van Erwin Strijbosch. In een schuur achter het huis was een heuse mini-brouweri ingericht, compleet met bar voor proeverijen. De productie was klein, maar dat deerde niet. Hoofdzaak was dat Erwin al zijn brouwsels zelf wilde maken van graan tot bier. Dat dit dan met wat meer handwerk en kleinere volumes gaat, is niet erg.

In een rap tempo kwam er een verschuiving van hobby naar brouwer. Dit vroeg om meer. Hierna zijn er plannen gekomen om De Brouwschuur in het groot te gaan ondernemen, hoewel het volume van 10 Hl nog altijd onder de microbrouwerijen vallen, is de aanpak professioneel.

Naast het brouwen voor De Brouwschuur begeleidt Erwin andere brouwers in de brouwerij, ontwikkelt recepten voor anderen en brouwt sporadisch voor anderen. Hoofdzaak blijft: van graan tot bier!

De bieren van De Brouwschuur gaan van traditioneel tot experimenteel. De Brouwschuur wil voor ieder wat wils bieden.

Kloosterbrouwerij Steyl - Brouwer (alleen zaterdag)

Kloosterbrouwerij Steyl is een kleine bierbrouwerij, gelegen in het idyllische kloosterdorp Steyl in Limburg.

Hier laat levensmiddelentechnoloog, biersommelier en vakkundig brouwer Paul Gansner zijn gasten proeven en genieten van ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren.

Samen met dochter Saar, die als Food Innovator in opleiding aan de HAS Hogeschool in Venlo volop meedraait in het bedrijf, heet deze ras(h)optimist je van harte welkom.

Low FIve Brewing - Brouwer

“Bij Low Five Brewing brouwen we uitdagende bieren met een maximaal
alcoholpercentage van 5%. Wij geloven dat juist in deze bieren de
ingrediënten extra goed tot hun recht komen en je kunnen doen
verwonderen. En zeg nou zelf… Soms kan het toch ook allemaal wel een
tikkie minder.”

Smakt - Brouwer

Brouwerij ‘t Smakt is een nano-brouwerij in het gelijknamige dorp Smakt.

 

Alle bieren van Brouwerij ‘t Smakt worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en uiteraard passie. Gedurende het gehele brouwproces wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van de ingrediënten. 

De brouwerij richt zich op toegankelijke speciaalbieren.

De HopShop - Brouwer

Kleine nieuwe roernondse brouwerij. Kom en oordeel zelf tijdens Mosa bierfestival

Buuz - Brouwer

Meer info volgt

Vragen? Bel ons!

0642251908

Dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 uur.

E-mail ons

hallo@mosabierfestival.nl

Heb je nog vragen?

Stuur ons een e-mail en wij antwoorden u zo spoedig mogelijk.

© Copyright 2022 Stichting Mosa Bierfestival | Designed by Pascal Gordebeke
Privacy Policy | Disclaimer